Председник и заменик председника Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак и Бојан Костреш разговарали су у Кикинди са представницима Савеза организација ампутираца Србије и закључили да је потребно уклонити сваку баријеру како би се особе са инвалидитетом укључиле у све друштвене токове.
"Морамо уклонити сваку баријеру, јер у 21. веку не сме постојати оправдање за то да се особама са инвалидитетом не омогући улазак у све градске институције и више и јаче стимулише њихово запошљавање", рекао је Чанак.

Лидер ЛСВ-а је оценио да се кроз разговор са представницима организација ампутираца још једном уверио да је однос према особама са инвалидитетом однос који нема и не сме да има било какве везе са политиком "јер је то цивилизацијска ствар за коју се сви заједно морамо залагати".
Председник Савеза организација ампутираца Србије Золтан Молдваи рекао је да су се чланови организација договорили са коалицијом коју предводе Ненад Чанак и Борис Тадић да лобирају у њихово име у будућем сазиву Скупштине Србије.

"Данас смо се договорили да нам они у будућем сазиву републичког парламента помажу да институционално решимо нашу проблематику. Наши проблеми за сада су били нерешиви, а наша жеља је да нам се кроз законска решења омогући да живимо живот достојан човеку", рекао је Молдваи.
Више о овоме можете погледати овде:
Разговор са лидерима грађанског блока
   Почетна